Sałatka na ciepło z cieciorką i fasolką z pesto szpinakowym

 Składniki:

  • 1 puszka cieciorkiMarka Kupiec
  • 200 g liści szpinaku
  • 2 łyżki płatków owsianych Kupiec
  • 1 mały ząbek czosnku
  • spora garść żółtej fasolki szparagowej
  • 1-2 młode cukinie
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • 100 g sera feta

Sposób przygotowania:

Cieciorkę płuczemy, odsączamy i przekładamy do dużej miski. Szpinak miksujemy z płatkami, czosnkiem i oliwą na pesto, doprawiamy solą i pieprzem. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie lub na parze. Cukinię kroimy na dość duże kawałki, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy. Warzywa łączymy z cieciorką, dodajemy kilka łyżek pesto i mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokruszoną fetą.

Autor: Piotr Kucharski i marka Kupiec

Odwiedź i polub nas
Oceń